Sponsorloop Vught - Gemert - Eindhoven

Archief

Zesde editie Nacht van de Vrijheid succesvol verlopen

 

Een gemêleerde groep van in totaal 45 wandelaars heeft de wandeltocht in de Nacht van de Vrijheid opnieuw tot een succes gemaakt.

 

Een groep van ongeveer dertig wandelaars verzamelde rond 19.00 uur op de parkeerplaats van het hoofdgebouw van NM Kamp Vught, dat speciaal voor deze gelegenheid langer open was gebleven en waar men nog even gebruik kon maken van het sanitair.

 

Na de stille tocht en de kranslegging bij het monument op de fussiladeplaats nabij NM Kamp Vught vertrok de groep in ideale weersomstandigheden richting Schijndel. Na een korte maar gezellige stop in St. Michielsgestel werd snel doorgelopen naar etappeplaats Café De Hopbel in Schijndel, waar broodjes en fruit klaarstonden. De meesten wandelaars haakten hier af en genoten op het terras met een welverdiend glaasje nog even na.

 

Een klein groepje van tien bikkels vervolgde de route naar Veghel, waar Ineke en Jeanne hen verlieten, maar niet nadat ze de overige wandelaars hadden verwelkomd met een heerlijk kopje koffie. Na de broodnodige cafeïne-inname vervolgden de lopers via achterafpaadjes hun weg naar Erp en Gemert. Het was een donkere maanloze nacht, gesprekken verstomden langzaamaan en iedereen was bezig met overleven, in gedachten misschien wel verbonden met al die mensen wereldwijd die in nog veel grotere nood moeten leven.

 

Rond 5 uur liep het groepje Gemert binnen. Brandende fakkels verlichtten het pad naar de Blokhut van Scouting Willibrordus, waar de geur van verse koffie hen tegemoet kwam. De Gemertse Omroep was hier ook paraat met een verslaggever en cameraman om de  laatste ontwikkelingen te verslaan, en gesprekken op te nemen met de wandelaars over hun ervaringen onderweg en hun motivatie om mee te lopen.

Met een groep van een kleine twintig verse wandelaars vertrok het gezelschap voor de laatste etappe naar Eindhoven. Omroep Brabant was inmiddels ook onderweg met een satellietwagen, en deed op radio en TV regelmatig verslag van de vorderingen. Fotografe Esmeralda, die de hele tocht meereisde, had haar drone ingeschakeld om vanuit de lucht opnames te maken. Een mooie tocht door het platteland van Brabant, met opnieuw welkome en gezellige pauzemomenten bij mensen thuis in Lieshout en Nederwetten, bracht de wandelaars via het Dommeldal om 11.00 uur bij het Airborne monument in Eindhoven. Hier werden de lopers verwelkomd door enkele kijkers en luisteraars van Omroep Brabant, die precies op de hoogte waren van de ervaringen onderweg. Een korte ceremonie, waarbij de deelnemers een bloem in een vredessymbool staken, markeerde het officiële einde van de tocht. Met een lekkere lunch in buurtcentrum Unitas namen de wandelaars afscheid met een “Tot volgend jaar”.

 

De deelnemers hadden goed hun best gedaan om sponsors te zoeken. In totaal is een bedrag van €2146.65 bijeen gebracht voor het werk van Amnesty International, geld dat zal worden besteed aan mensenrechten-educatie in binnen- en buitenland.

 

We complimenteren alle deelnemers voor de fantastische prestatie die ze hebben geleverd.

Hartelijk dank ook aan de vele vrijwilligers, die allen belangeloos hebben meegewerkt en zonder wie deze tocht niet mogelijk zou zijn geweest.

 

Herman

 

Binnenkort verschijnen foto's van de tocht op deze site

  • Laatste wijziging 3 juni 2018.