Sponsorloop Vught - Gemert - Eindhoven

Archief

De Nacht van de Vrijheid

Flyer2018 400bpi 

  ons op Facebook

 

Je kunt je vanaf maart 2019 aanmelden voor de hele route of een deel ervan

 

 

Wandeltocht van het donker naar het licht

 

Dat we blij mogen zijn om in een vrij land te leven hoeft geen nadere uitleg. Eén keer per jaar, op 5 mei, vieren we dit met z’n allen. Wil jij op een leuke, gezellige en sportieve manier iets doen om die vrijheid te vieren? Wandel dan mee met de wandeltocht van het donker naar het licht!

 

Zoals ieder jaar organiseert Amnesty ook in 2019 in de Nacht van de Vrijheid van 4 op 5 mei een sponsorwandeltocht. Een moment om stil te staan bij de vrijheid waarin we leven, en in beweging te komen voor mensen in andere landen die onze steun kunnen gebruiken.   

 

GPR 20130504 0017De tocht begint op zaterdagavond 4 mei om acht uur 's avonds met de dodenherdenking op de fussiladeplaats nabij NM Kamp Vught. Na de ceremonie lopen we de nacht in, om via Schijndel, Veghel en Gemert op zondagmorgen bij het Airborne Monument in Eindhoven aan te komen. 

Een tocht die ons letterlijk en figuurlijk van het donker naar het licht voert. We staan stil bij de donkere periode in onze geschiedenis, en we vieren de vrijheid en vrede waar we in Nederland al meer dan zeventig jaar van kunnen genieten.  

 

De tocht van in totaal zestig kilometer bestaat uit drie etappes, die afzonderlijk of in zijn geheel kunnen worden gelopen. Op deze site vind je alle informatie over de wandeltocht.

 

Wil je meedoen? Zet de datum vast in je agenda, je kunt je vanaf maart 2019 aanmelden.

 

 

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door: 

 

NM Kamp Vught

Protestantse gemeente St. Michielsgestel

Anne van Berlo EHBO

Wijkcentrum Unitas Eindhoven

Jos Biemans grafisch ontwerper

Velt Gemert Heerlijck Hopveld

Woudstra Architecten

  • Laatste wijziging 3 juni 2018.